Bajramska poruka glavnog imama upućena posredstvom lokalnih pisanih i elektronskih medija nosila je znakovit naziv “Bajram svima, a ne samo nama” u kojoj su odaslane vrlo važne “bajramske smjernice”  da pogledamo oko sebe, da vidimo, da uočimo u kakvom su stanju naši susjedi i braća, jer čovjek je čovjeku brat i zato među njima i u njima treba prevladavati bratska ljubav; ono što čovjek želi sebi, treba željeti i svome bratu.

Već drugi dan Bajrama, ove riječi pretočene su u praksu kroz organiziranje bajramske akcije-solidarnosti prikupljanja kurbanskog mesa i distribuiranja istog do najugroženijih obitelji sa željom da i oni osjete ugođaj bajrama i bar drugačiju, posebniju trpezu ili sofru, bolje reći “bajramsku sofru”.

Prema riječima glavnog imama, bajramska akcija naišla je na izuzetan odaziv sisačkih džem’atlija koji su, samo tijekom jednog dana, dostavili veliku količinu kurbanskog mesa (procjenjuje se cca 150-170 kg)  te se krenulo u distribuciju odnosno obilazak i posjetu 17-oro obitelji koje su, prema kriterijima odabrane da im se dostavi kurbansko meso.

Aktivisti OKM-a na čelu sa predsjednikom OKM-a Elvisom Arslanovićem uručivali su, prema broju članova obitelji, određenu količinu kurbanskog mesa.

Drago nam je što smo bajramsku radost, sreću i ugođaj proširili na nekoliko obitelji koje su našim dolaskom već bile sretne i radosne, a paket kurbanskog mesa za njih je značio da nisu sami i da netko misli na njih, istakao je jedan od aktivista kroz svoje zapažanje prilikom obilaska.

Namjerno nismo željeli da slikamo sve obiđene obitelji kako bi sačuvali njihov dignitet i dostojanstvo te da od te akcije ne bi napravili novinarsku reportažu.

I ovaj tekst smo napisali sa isključivom namjerom i nijjetom da se ovim putem zahvalimo svim sisačkim džem’atlijama koji su se odazvali ovoj akciji sa dovom i željom da ih Svevišnji nagradi te da ih obuhvati nagrada za one koji dijele…

Napominjemo da smo kurbansko meso dodjelili i nekoliko nemuslimanskih obitelji obzirom na njihovo stanje i potrebu.

I treći i četvrti dan Kurban-bajrama u Medžlis IZ Sisak pristizalo je kurbansko meso koje je deponirano u hladnjak i zamrzivač te će se u kratkom vremenu dostaviti nekoliko obitelji koje žive izvan Siska.