Centar za certificiranje halal kvalitete organizirao je dvodnevni interni seminar namijenjen dodatnoj edukaciji i osposobljavanju eksternih auditora koji sudjeluju u ocjenjivanju usklađenosti s halal zahtjevima. Seminar je održan u suradnji s tvrtkom Supera kvaliteta d.o.o., a okupio je polaznike iz različitih sektora povezanih s halal industrijom.

 

Prvoga dana seminar je bio fokusiran na sustave sigurnosti hrane, s naglaskom na prepoznavanje opasnosti, kontrolne mjere i primjenu dobrih higijenskih i proizvodnih praksi. Sudionici su kroz predavanja i interaktivne vježbe obradili ključne korake u upravljanju rizicima u prehrambenom lancu te dobili uvid u specifične zahtjeve koji se odnose na halal proizvodnju.

 

Drugi dan bio je posvećen planiranju, pripremi i provedbi halal audita. Polaznici su imali priliku sudjelovati u radionicama i simulacijama koje su uključivale provođenje uvodnog sastanka, postavljanje pitanja i davanje povratnih informacija. Naglasak je stavljen na praktične vještine potrebne za učinkovito i profesionalno provođenje audita na terenu.

 

Seminar je vodila Sanja Peterlić, magistar medicinske biokemije i dugogodišnja stručnjakinja u području sustava kvalitete i sigurnosti hrane, koja je svojim znanjem i iskustvom dodatno obogatila program edukacije.

 

Završetkom seminara provedeno je završno testiranje, a svim sudionicima uručene su potvrde o uspješno završenoj obuci. Ovakve edukacije dio su kontinuiranog ulaganja Centra u kvalitetu i stručnost svih uključenih u halal certifikacijski proces.