Novi Bilten

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Dragi čitatelji,

Sve na ovome svijetu je prolazno, pa tako i mogućnost našeg djelovanja. Iako rijetko, ipak imamo priliku ispravljati naše propuste, ali i raditi na poboljšanju našeg rada i djelovanja.

Bilten našeg Medžlisa je 134. puta ugledao svjetlo dana, a vi ste, gotovo redovito, dobivali svoj primjerak omiljenog mjesečnika. Kako u vremenu njegova pokretanja, tako i tijekom svih ovih godina, Bilten je ponajprije bio glasilo, posredstvom kojeg su se obavijesti i informacije o aktivnostima Medžlisa prenosile džematu. Slobodno možemo reći da smo jedan od rijetkih džemata koji je neprekidno izdavao Bilten.

Koristim ovu priliku da se zahvalim obitelji rahmetli Sakiba, bez čije materijalne pomoći to ne bi bilo moguće. Nažalost, kod nas muslimana se, nerijetko, čeka smrt, da bi čovjeku pokazali zahvalnost za učinjena dobra. Često se sjetim poslovice: “Najgore je imati, pa nemati.”

Naime, od prvog broja Biltena, pa sve do posljednjeg, isti je bio tiskan zahvaljujući donacijama obitelji Topić. Tu lijepu i hvale vrijednu praksu, započeo je rahmetli Sakib, a kasnije ju je nastavila njegova kćer Sabrina, na čemu im se neizmjerno zahvaljujemo, moleći Allaha, dž.š., da rahmetli Sakiba nagradi dženetom, a njegovoj obitelji ovo upiše u dobra djela.

S obzirom na aktivnosti u našem Islamskom centru, Izvršni odbor Medžlisa Zagreb, odlučio je krenuti u kompletni redizajn Biltena. Želja nam je napraviti mjesečnik koji će i vizualno i koncepcijski zainteresirati i privući ljude da pristupe njegovu čitanju.

Nadamo se da sa nama dijelite radost zbog izlaska novog, 134. broja Biltena. Jer, kako je rekao poslanik Muhammed, s.a.w.s: “Allahu dž.š. je najdraže ono djelo koje se ustrajno čini, pa makar ono i maleno bilo.”

Koristim ovu priliku da u ime članova redakcije novog Biltena čestitam Kurban-bajram i nadolazeću Novu 1434. hidžretsku godinu svim muslimanima i muslimankama, s dovom Gospodaru svjetova da ispuni vaše domove srećom, ljubavlju i blagostanjem!

Molim Uzvišenog Allaha, da svim hadžijama ukabuli i mebrur učini hadž, te da se hajirli vrate svojim kućama.

Do sljedećeg broja, mahsuz vas selamim!

dr. med. Gzim REDŽEPI
predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Zagreb

Preuzmi u PDF formatu