Masha’Allah omladini zagrebačkog Medžlisa!

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Dragi čitatelji!

Masha’Allah onima koji pomažu svoju Zajednicu koliko mogu; masha’Allah i onima koji prepoznaše nužnost investicije u omladinu pomažući obnovu Omladinskog kluba, unatoč mnogim obeshrabrivanjima, unatoč mišljenjima kako je takva vrsta investicija nepotrebna. No, iako plodovi ove investicije ne mogu sazrjeti preko noći, valja naglasiti da je ulaganje u omladinu investicija u temelje koji moraju biti čvrsti želimo li na njih osloniti ovu Zajednicu.

Omladinski klub je renoviran zahvaljujući dobrovoljnim prilozima pa se nije trebalo posegnuti ni za jednom jedinom kunom u blagajnu Medžlisa. Kako bismo dovršili sve započete radove i dalje očekujemo doprinose svih vas koji razumijete potrebe mladih te želite svojoj djeci odrastanje u zdravoj islamskoj sredini u društvu njihovih vršnjaka. Nakon više od tri tjedna danonoćnog rada, dočekasmo četvrtak, 11.04.2013./01.06.1434. h.g., večer koju nazvasmo Večer omladine, večer otvorenja Omladinskog kluba.

Pohvalu našoj omladini izrekao je i Zagrebački gradonačelnik, g. Milan Bandić, koji reče: “Masha’Allah koliko omladine; masha’Allah koliko uređenosti i zajedništva; masha’Allah koliko ljepote okolo nas!” Zato i našem gradonačelniku masha’Allah – zbog svega onoga što je činio i što čini za našu avliju, kako to i sam voli kazati. Tako omladina našeg Medžlisa diplomira po tko zna koji put. Hrabro preuzeše ulogu organiziranja aktivnosti Omladinskog kluba s namjerom da u skoro vrijeme izrade ozbiljni program rada i djelovanja te ponude smjernice za buduće naraštaje.

Uz sav teret preuređenja Kluba, proteklog mjeseca sudjelovaše u organizaciji dvije velike manifestacije: VI. Susreta islamske mladeži Hrvatske, koji se održao u našem Centru 13. i 14.04./03. i 04.06.1434. h.g., te XX. Međunarodnog simpozija pod nazivom “Društveni položaj muslimanke u Europi – stanje i kako ga poboljšati”. Hvala vam, draga omladino, jer bez vaše predanosti i požrtvovnosti ni jedna od ovih značajnih manifestacija ne bi bila ni izbliza tako uspješna! Svakako, masha’Allah i omladini koja se iz svih hrvatskih džemata tog vikenda okupila u našem Centru kako bi sudjelovala u korisnim radionicama i omladinskim sijelima.

Podršku našoj omladini dadoše svi oni koji vole inicijativu, koji podržavaju razvoj i koji dolaze u džamiju zbog Allahova zadovoljstva. Oni koji izbjegavaju džamiju, pod isprikom da im se ne sviđa netko iz Medžlisa, definitivno trebaju preispitati svoj odnos prema vjeri. To bi onda značilo da u džamiju dolaze zbog ljudi, a ne zbog Uzvišenog Boga. Ova džamija je svačija i ničija istovremeno, ona je Allahova kuća. Ljudi koji nose projekte unutar Medžlisa su volonteri, nemaju koristi, osim kod Boga, za ono što čine.

Onima koji se kriju iza nedorečenih i nesuvislih teza izgovaranih po kuloarima i hodnicima, onima koji nemaju niti trun islamskog edeba da s čovjekom sjednu i u lice mu kažu što imaju, poručujem da nas neće pokolebati. Prednost je svakako što znamo o kakvim se ljudima i o kako bolesnim insinuacijama se radi! Ne osvrćući se tako na one koji neprestano šire fitnu i smutnju, nastavljamo raditi ondje gdje smo stali, ne uzmičući niti za pedalj.

Pored toga što je naš Medžlis bio domaćinom spomenutog susreta islamske mladeži, u sklopu prve službene posjete Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, 18. i 19.04.2013./08. i 09.06.1434. h.g., posjetio nas je i reisu-l-ulema, mr. Husein ef. Kavazović uz pratnju mr. Safeta Softića, predsjednika Sabora Islamske zajednice u BiH, i dr. Amira Karića, rukovoditelja Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta. Reisu-l-ulema je, u okviru tradicionalne tribine “Dr. Sulejman Mašović”, održao predavanje na temu “Vizija i perspektive Islamske zajednice”. Povodom 26. obljetnice radnog otvorenja naše džamije održan je 20. Znanstveni simpozij. O njemu ćete, kao i svim spomenutim događajima koji su obilježili protekli mjesec u našem Centru, detaljnije čitati u ovom broju “Biltena”.

Na poziv makedonskog reisu-l-uleme, Sulejman ef. Rexhepija i gostivarskog muftije hafiza Shaqira Fetahua, delegacija našeg Medžlisa prisustvovala je koncertu “Ja Resulallah”, na kojem je naš glavni imam, kurra hafiz Aziz ef. Alili, bio poseban gost. Ovom prilikom prenosimo vam selame naše braće iz Makedonije.

S ponosom i posebnim zadovoljstvom upućujemo čestitke Ervinu Jahiću, zagrebačkom džematliji i članu uredništva našeg “Biltena”, koji je za antologiju bošnjačkog pjesništva “Zašto tone Venecija” na 25. Sarajevskom sajmu knjiga nagrađen prestižnom nagradom – Najbolji izdavački poduhvat godine.

Molim Svevišnjeg Gospodara da primi naš trud, da nas nagradi po zasluzi, da džennetom nagradi naše pretke koji iniciraše i dovršiše gradnju ovog prelijepog Centra te da našu djecu uputi na Pravi put.

dr. med. Gzim REDŽEPI
predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Zagreb

Preuzmi u PDF formatu