prof.dr. Džemaludin Latić – SEDAM HARFOVA KUR’ANA

Božji govor – Kur’an časni je jedina apsolutna istina, najveća mudrost i savršena ljepota. Govoriti o toj istini, mudrosti i ljepoti je veliki izazov. Rijetki su oni koji to mogu činiti na način koji bi bio na visini takvog izazova.
U četvrtak, 28.02. na Islamskoj tribini dr. Sulejman Mašović imali smo tu čast i to zadovoljstvo slušati jednog od takvih znanstvenika. Majstor lijepe riječi naš veliki pjesnik ali i znanstvenik kur’anskih znanosti prof. dr. Džemaludin Latić nas je počastio jednim pravim duhovnim sohbetom.
Ovoj sohbet nam je još više uljepšao naš kurra hafiz Aziz ef. Alili koji nas je uveo u gore naslovljenu temu o Kur’anu a.š. svojim izuzetnim učenjem prva tri ajeta sure Jusuf na nekoliko kiraeta, što je bio i najbolji uvod u zadanu temu.
Bilo je to zahvatanje iz beskrajnog oceana Božje istine, mudrosti i ljepote. Prisutni su, čini se, u dahu poslušali ovo izuzetno izlaganje.
U vrijeme kada je ljudska riječ devalvilara više nego ikad prije u povijesti, kada se, najčešće, upotrebljva za obmanu i zavođenje, ovaki govori vraćaju vjeru u ljepotu ljudske riječi i pokazuju nam zašto Uzvišeni Bog govori da je čovjeka učinio svojim zastupnikom na Zemlji upravo zbog toga što posjeduje sposobnost govora.
Mislimo da je najbolje da poslušate ovo prelijepo predavanje našeg uvaženog gosta