Prije kojih četrnaest mjeseci, na inicijativu muftije dr. sc. Aziza ef. Hasanovića, započeli smo pripreme za izdavanja mjesečnika Minber.

Posložili smo rubrike nastojeći biti informativni na svim područjima i u svim džematima u Republici Hrvatskoj. Okupili smo oko sebe vrlo respektabilnu ekipu suradnika i prikupili izvrstan rukopisni materijal, uglavnom originalan i po zamisli i po izvedbi.

Muftija je zahtijevao da sve bude prvorazredno i profesionalno urađeno, a ekipa koju je odredio za uređivanje Minbera nije bila grafički i likovno na takvoj profesionalnoj razini koju je Muftija tražio, pa smo pomoć potražili kod Nuradina Dina Trtovca, jednog od najboljih svjetskih grafičkih i likovnih majstora, tim više što Trtovac ima izuzetno kvalitetan tim za grafički dizajn i prijelom, Anu Zubić i Marina Jukića.

Naravno, Trtovac i ekipa prihvatili su se posla, likovno i grafički uredili Minber na razini najboljih svjetskih publikacija.

Mešihat se u 2014. godini fokusirao na druge probleme, posebice na pomoć postradalima u Gunji i njenoj okolici, pa Minber nije moga dobiti dovoljnu materijalnu potporu kako bi redovito mogao izlaziti.

Unazad nekoliko mjeseci Mešihat je uz potporu svojih prijatelja obezbijedio sredstva i Minber će uz Allahovu dž.š. pomoć  redoviti izlaziti.

Prema sadašnjem planu Minber ćemo tiskati kao tromjesečnik, to jest u godinu dana izdat ćemo četiri broja časopisa.

Od sada ćemo redovito, nakon nekog vremena od pojavljivanja printanog izdanja, objavljivati i web izdanje.

Ovog puta vam donosimo broj 1_2/2013. u PDF-u, kao najavu broju 3_4 koji je upravo otisnut.

UREDNIŠTVO

MINBER2
MINBER 1 2 SKINITE U PDF-u