Stephen Hawkin glasoviti engleski znanstvenik neprestano uzbuđuje svijet svojim znanstvenim teorijama

Glasoviti engleski znanstvenik-fizičar Stephen Hawking koga je paraliza primorala da živi u invalidskim kolicima, koji ne može govoriti niti pisati, kome je živa samo glava i genijalni mozak, koji je nedavno uzbudio svijet izjavom: Poslije smrti nema raja, to je bajka za one koji se smrti boje. On je ovih dana ponovo uzbudio svijet tvrdnjom da Zemlji-planeti preostaje svega tisuću godina opstanka, i ako ljudski rod želi dalje živjeti mora pronaći planetu na kojoj će nastaviti živjeti. On je to izjavio pred prepunom dvoranom opere u australskom gradu Sidneju, a prenosi britanski Independent. Zanimljivo je da Hawking upotrijebio je tehnologiju 3D prijenosa slike i tona iz njegovog ureda iz sveučilišta Kembridž do sidnejske opere.

 hawkin2

Na koju planetu Hawking misli da ljudski rod treba preseliti?

Ova iznenađujuća i pomalo čudna upozorenja svijetu da je Zemljin život pri kraju počinju početkom veljače ove godine kada je potaknuo znanstvenike da ako žele sačuvati nukleus ljudskoga roda moraju tražiti planetu koja će omogućiti daljnji život ljudskoga roda.

Još do danas nije točno ustanovljeno koliko vremena ljudski rod nastanjuje planetu Zemlju. Hawking misli da je planeta Zemlja stara oko 4,54 milijarde godine. Prema nekim izračunima ljudski rod nastanjuje Zemlju 8 tisuća godina prije rođenja Isusa Krista. Po drugom izračunu ljudski rod nastanjuje Zemlju 11 tisuća godina. Zanimljivo je da svi izračuni polaze od rođenja Isusa Krista, a dobro je poznato da se ne zna kada je Isus rođen. Ima procjena da ljudski rod nastanjuje Zemlju pet tisuća prije Krista što znači da su nastanili Zemlju prije sedam tisuća godina.

U svezi tehnologije koju je upotrijebio obraćajući se brojnoj sidnejskog publici poznata je kao tehnika 3D. Publici je govorio o svom životu o braku s Jane od koje se razveo 1991. godine. Govorio im je o proučavanju kozmologije. I ako nije sklon šalama na tom predavanju je dao oduška i tomu. Mlade je savjetovao da se posvete proučavanju fizike jer će možda jednoga dana pronaći postojanje paralelnih univerzuma.

Na pitanje da li postoji po njemu natprirodno božanstveno biće koje je stvorilo svemir, odgovorio je da ne postoji: Što je Bog radio prije nego je stvorio svemir? Stvarao je pakao za ljude koji postavljaju takva pitanja, odgovorio je Hawking