U srijedu 11. listopada u Dubaju je položen kamen temeljac najvišoj zgradi na svijetu. Zgrada će se zvati Toranj Hur Dubaj, a gradnja će biti završena 2020. godine. Dosadašnja najveća zgrada na svijetu bila je također u Dubaju Toranj halifa čija je visina iznosila 828 metara. Kamen temeljac položio je vladar Dubaja Šejh Muhammed bin Maktum bin Rašid

Polažući temeljac Šejh Muhammed bin Maktum nije otkrio koliko metara će uvis stršiti toranj ali je rekao da će biti najviši na svijetu. Ono što su novinari uspjeli doznati jeste da će njegova gradnja koštati milijardu dolara. Šejh je izjavio da će toranj biti njegov poklon Dubaju jer će 2020. godine biti svjetska izložba Expo koji privlači i po nekoliko milijuna posjetitelja.

Glavni projektant Tornja je  Švicarac španjolskog porijekla Santijago Kalatrafa Falis. Toranj će imati hotel najviše kategorije, butike skupocjene robe i restorane svjetskkih kuhinje. Zanimljivo je spomenuti da će Toranj Hur manje koštati nego Burdž halifa čija je gradnja koštala 1,5 milijardi dolara.