Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziza ef. Hasanović posjetio je predsjednika Hrvatskoga sabora g. Božu Petrova. Na sastanku je nazočio i voditelj međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Saudijska Arabija Predrag Matić, zamjenik muftije Mevludi ef. Arslani, tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić i voditelj Ureda za odnose s arapsko-islamskim svijetom Khaled Yassin.

Na sastanku se razgovaralo o Zakonu o pravnom položaju vjerskih zajednica. –Zakon omogućuje ravnopravan odnos svih vjerskih zajednica te je jedan od najboljih u Europi, kazao je muftija Hasanović. Od 2002. kada je Zakon donesen do danas pokazao se kao vrlo kvalitetan, dodao je. Muftija Hasanović se osvrnuo i na proslavu sto godina islama u Hrvatskoj koja je obilježena prošle godine i u Saboru te se zahvalio na organizaciji u ime Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Sugovornici su razgovarali i o budućim aktivnostima skupine prijateljstva Hrvatska- Saudijska Arabija te o mogućnostima za razvijanje gospodarskih odnosa s drugim islamskim zemljama.

www.sabor.hr