Info-servis za mlade Medžlisa IZ-e Mostar je i ovoga Ramazana organizirao veliki zajednički iftar za mlade našega Medžlisa.

Naime, 16. juli 2013/ 8. Ramazan 1434. hidžretske godine bio je datum održavanja četvrtog iftara za mlade koji je ove godine organiziran u restoranu novoizgrađenog Studentskog hotela u Mostaru. Iftaru je prisustvovalo oko tri stotine mladih ljudi koji su međusobno podijelili istinsku radost mubarek dana i mjeseca.

Nakon iftara prisutnima su se obratili: Salem ef. Dedović, glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar, Eldis ef. Balić, rukovodilac Info-servisa za mlade, kao i pomoćnik glavnog imama Ilham ef. Puce.

Svi prisutni su u periodu između akšam i teravih namaza u Mesdžidu Studentskoga hotela imali priliku uživati slušajući ajete iz Kur’ana Časnog koje je proučio Arnel ef. Demirović.

Poslije teravih namaza nastavljeno je druženje aktivista Info-servisa za mlade i dragih gostiju u prelijepom ambijentu Studentskog hotela, gdje su se uprava i osoblje spomenutog hotela potrudili da nam svojom profesionalnošću i ljubaznošću uljepšaju ovu večer.

Info servis za mlade MIZ-a Mostar ovoga Ramazana, sve svoje aktivnosti organizuje u Studentskom hotelu Mostar, gdje se pored teravih – namaza, noćnoga namaza, iftara, mladi našega Medžlisa mogu okupljati i družiti u dobru i hajru.

Emina Isić