Medžlis Islamske zajednice Split, 22.05.2016., posjetile su članice MIZ Livno. Posjet su dogovorile muallima Šejla Mujić (MIZ Livno) i muallima Suada Hadžić (MIZ Split).

Prekrasan i sunčan dan bio je uljepšan džematom u splitskom mesdžidu. Nakon zajedničkog podne namaza, gošćama se obratila mualima Suada, zaželjela dobrodošlicu a potom ih je glavni imam, Vahid ef. Hadžić, kroz prezentaciju i fotografije ukratko upoznao sa životom muslimana u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Po završetku prezentacije, kroz različita pitanja, gošće iz Livna mogle su dobiti predodžbu o vjerskom životu svih generacija naše Zajednice.

Potom je uslijedilo druženje u divanhani uz kahvu, sok i veliki izbor kolača koje su naše džematlijke od srca spremile, pokazujući istinsku radost što dočekuju drage gošće.

Druženje se nastavilo tijekom obilaska grada, šetnjom Rivom te penjanjem na Marjan i pogledom na prekrasnu panoramu Splita s vidilice.

Vrijeme je brzo prošlo, morale smo se rastati sa velikom željom za ponovnim susretom. Gošćama iskreno hvala na posjeti, a vrijednim domaćicama iskreno hvala na velikom trudu. Aferim!

Ovaj susret je bio poticaj da mubarek ramazanske dane koji su pred nama dočekamo što bolje i ljepše. Neka nam je svima mubarek dragi gost – Ramazan.

Suada Hadžić