Crnogorski premijer Milo Đukanović ocijenio je u utorak da je muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić politički šarlatan. Đukanović je u intervju Radiju Crne Gore označio kao veoma neutemeljene. Zukorlićeve tvrdnje da je Đukanović sa predsjednikom Bošnjacke stranke (BS) Rifetom Husovićem potpisao sporazum koji se navodno tiče statusa Sandžaka, kao i da crnogorska vlast s političkim ciljem dijeli Bošnjake u Crnoj Gori.

To vidi samo Zukorlić iz Novog Pazara, a drugi to ne vide. To je političko šarlatanstvo. Zukorlić hoće biti i vjerski i politički lider Bošnjaka, ne samo u Srbiji nego i u drugim državama. To je paternalizam, rekao je Djukanović.

Crnogorski premijer je kazao da su on i Husović ranije potpisali međustranačaki sporazum, u ime Demokratske partije socijalista i BS, ali ne u inostranstvu, što tvrdi Zukorlić, nego u Podgorici. Taj sporazum, kako je Đukanović objasnio, tiče se unapređivanja manjinskih prava Bošnjaka u Crnoj Gori a ne Sandžaka, koji i nije teritorijalno-administrativna i politička jedinica.

Ostavite odgovor