U utorak 17.12.2013. delegaciju Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj primila je rektorica Sveučilišta Države Katar šejha Muhammed Al-Misned sa svojim suradnicima, a razgovaralo se o budućoj suradnji Islamske zajednice u Hrvatskoj i Sveučilišta. Muftija dr. Aziz ef. Hasanović zahvalio se rektorici na prijemu kao i na dosadašnjoj suradnji i pomoći posebice onoj u vidu stipendiranja studenata. Mutija je ovom prilikom pozvao rektoricu da posjeti Islamsku zajednicu u Hrvatskoj te da u sklopu navedenog posjeta Islamskoj zajednici posjeti i sveučilišta u Hrvatskoj.

Istog dana delegacija Mešihata posjetila je i direktora Uprave vakufa pri Ministarstvu vakufa Države Katar g. Abdullaha bin Jeathen Al Dosarija. Muftija se zahvalio na dosadašnjoj pomoći, nezaboravnom gostoprimstvu, a posebnu zahvalu je uputio za pomoć u izgradnji Islamskog centra u Rijeci te je u znak sjećanja na ovaj susret, direktoru Uprave uručio prigodan poklon. Izražena je obostrana želja i spremnost za jačanjem i produbljivanjem suradnje.

Nakon sastanka s direktorom Uprave vakufa, delegacija Mešihata posjetila je i Ministarstvo obrazovanja, a delegaciju je primila direktorica Ureda za visoko obrazovanje Ministarstva obrazovanja Države Katar gđa. Haya Jahom Al Kuwari sa suradnicima. Muftija se zahvalio na dosadašnjoj pomoći te je rekao da želja za jačanjem iste postoji te da se nada kako će se ona produbiti posebice kroz suradnju na polju obrazovanja, vjere i kulture.

Ovim susretom završen je radni posjet delegacije Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, a danas (srijeda 18.12.) će nazočiti obilježavanju Danadržavnosti Države Katar. Obilježavanje ovog događaja odvija se pod pokroviteljstvom emira Države Katar Temim bin Hammed Al-Thanija.

Hajrudin ef. Mujkanović