Islamska zajednica u Hrvatskoj, s namjerom jačanja ponude programa edukativnog i razonodnog sadržaja koji se nude u Gunji, uskoro otvara Edukativni centar Gunja. Edukativni centar će biti smješten u prostorijama Medžlisa Gunja koje će biti posebno opremljene i prilagođene izvođenju programa Centra.

Misija Centra za edukaciju Gunja jeste da bude partner građanima/kama Gunje u poboljšavanju njihovog općeg položaja, kroz provedbu pristupačnih i inovativnih programa obuke i aktivnosti za njihovo obrazovanje i razonodu, a u skladu s ustanovljenim potrebama stanovništva.

Centar za edukaciju Gunja će građanima/kama lokalne zajednice Gunja nuditi programe za dodatno obrazovanje i kreativno provođenje slobodnog vremena kako bi postali zadovoljnijim i društveno odgovornijim osobama, koji aktivno sudjeluju na tržištu rada i vode ugodniji život višeg standarda.

U procesu opremanja prostorija i pripreme kapaciteta neophodnih za provođenje programa Edukativnog centra Gunja, Islamska zajednica u Hrvatskoj surađuje s organizatorima glazbeno-scenskog događaja „Fire of Anatolia“ (Vatra Anatolije). Dio prihoda od svake prodane ulaznice za ovaj događaj namijenjen je opremanju Edukativnog centra Gunja koji će neposredno nakon događaja krenuti s realizacijom svojih aktivnosti.

Ulaznice su po redovnim cijenama dostupne na www.ticketshop.hr. Međutim, članovi Zajednice mogu kupiti ulaznice s popustom od 25% na porti u Islamskom kulturnom centru Zagreb. Popust na  cijene ulaznica vrijedi do 24. 4. 2017. godine. Osoba zadužena za prodaju ulaznica u IKC Zagreb je gosp. Mehmedalija Smajić od kojeg svi članovi Zajednice mogu kupiti karte s popustom. Gosp. Smajić je dostupan i putem telefona na broj 095 9078 636.

Glazbeno-scenski spektakl održat će se 20. 5. 2017. godine u zagrebačkoj Areni s početkom u 20.30 sati. Vatru Anatolije izvodi jedan od najboljih ansambla na svijetu koji u svojim izvedbama objedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te glazbu iz različitih krajeva Orijenta. Bubnjari, derviši, plesači/ce stepa sa svojim specifičnim koreografijama sudjeluju u predstavi koju je do sada vidjelo preko 40 milijuna gledatelja u 97 zemalja svijeta. Drže i dva Guinnessova rekorda – jedan za najbrži plesni performans (241 korak u minuti) a drugi za nastup pred najbrojnijom publikom – 400 tisuća gledatelja u Ergoliju na Crnom moru.

Gledatelji/ice ne samo da će uživati u spektaklu već će i humanitarno djelovati za Edukativni centar u Gunji.