U veoma lijepoj atmosferi uz prisustvo velikog broja djece i roditelja, 17.10.2015., poslije jacije namaza, u splitskom mesdžidu obilježeno je nastupanje Nove hidžretske 1437. godine.

Na početku je polaznica vjeronauka Hatidža Hadžić, proučila odlomak iz Kur’ana a zatim je uslijedio program u kojem su učešće uzeli mnogobrojni polaznici mektebskog i školskog vjeronauka sa svojim recitalima i učenjem ilahija za što ih je pripremala muallima Suada Hadžić. Po završetku programa, glavni imam, Vahid ef. Hadžić, održao je prigodni vaz. Poslije vaza, polaznica vjeronauka Shefkija Doroci, proučila je odlomak iz Kur’ana te je imam proučio prigodnu dovu.

Iza toga uslijedio je nestrpljivo očekivani trenutak za djecu, radost podjele prigodnih poklona-paketića koje je naš Medžlis iz posebnog fonda koji ostaje od zekata i sadekatul-fitra, financirao. Ukupno je pripremljeno 100 paketića. Ono što je posebno bitno istaći je veliki broj odraslih i djece koji su prije početka programa u džematu klanjali jaciju namaz.

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi sve one koji su na bilo koji način uzeli učešće u svečanosti i prisustvovali istoj. Amin!

V.H.

Više o samoj svečanosti i atmosferi koja je vladala te večeri u splitskom mesdžidu možete pogledati sa fotografija…