Međunarodni kongres i sajam u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, održava se tek treći put u svijetu, a u Hrvatsku stiže nakon Singapura i Indije. World Halal Day u Hrvatskoj najveći je događaj posvećen tržištu halal proizvoda i usluga u 2016. godini.
Kongres, koji ima i sajamsku komponentu, održat će se u Opatiji od 2. do 4. studenog 2016. Riječ je o jedinstvenom događaju koji po prvi put objedinjuje halal tržište, halal turizam i islamsko bankarstvo i financije. Na kongresu će sudjelovati više od 40 eminentnih stručnjaka iz područja halala, a okupiti će proizvođače, pružatelje usluga, znanstvene i istraživačke zajednice, profitne i neprofitne organizacije, zdravstvene i farmaceutske ustanove te sve sudionike financijskog tržišta.
„Tijekom tri dana trajanja World Halal Day kongresa, najveći stručnjaci će kroz panele predstaviti analize i prilike za sve gospodarstvenike na području globalnog halal tržišta, halal hrane, kozmetike, farmacije, turizma te islamskog bankarstva i financija. Ovo je jedinstvena prilika za sve, a posebno za ostvarivanje potencijala hrvatskog gospodarstva na halal tržištu čija se vrijednost procjenjuje na 2 trilijuna američkih dolara. Izuzetno nam je drago da smo jedan ovakav događaj svjetskih razmjera uspjeli dovesti u Republiku Hrvatsku“, izjavio je Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj.
Svoje sudjelovanje potvrdili su mnogobrojni sudionici i visoki uzvanici iz Turske, Malezije, Indonezije, Irana, Alžira, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Kuvajta, Saudijske Arabije, Australije, Singapura, Azerbejdžana, Rusije, Belgije, Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i drugih.
Za sudjelovanje na kongresu registrirajte se na internetskoj stranici www.wordlhaladay.com koja nudi detaljan pregled plana i programa kongresa. Sudjelovanjem na kongresu bivate i društveno odgovorni prema djeci s posebnim potrebama udruge Društvo naša djeca iz Opatije koju kongres podržava kroz svoju humanitarnu komponentu.
Opatija i World Halal Day zasigurno su ove godine mjesto i prilika za upoznavanje mogućnosti i načina kako odgovoriti izazovima halal tržišta, kao i za umrežavanje s uspješnim postojećim i budućim dionicima ovog tržišta.