U petak 18. listopada 2013./13. zulhidždžeta 1434. h.g. ispratili smo na Ahiret našeg brata Ajeta Meheljića. Voljom Uzvišenog Boga Ajet je na bolji svijet preselio prvoga dana a mi smo mu posljednji ispraćaj priredili četvrti dan Kurban bajrama.

Dženazu namaz je predvodio muftija dr. Aziz ef. Hasanović.

Kako Muftija na Ajetovu posljednjem ispraćaju, u dirljivu i dojmljivu oproštajnom govoru posebno istače: “Smrt je samo prelaz iz ovog prolaznog svijeta-Dunjaluka u vječni svijet-Ahiret. To je trenutak u kome se ostavlja ovaj svijet i sve što je na njemu, i imetak, i porodica, i moć, i vlast, i ugled. Odlazimo pred Milostivog Allaha pred koga se nose samo vjera i dobra djela i kako naš učitelj i Poslanik reče: “U času smrti prestaju čovjekova djela  (mogućnost da svoj ahiretski konto uveća novim sevapima)  osim u tri slučaja: ako je u ovozemnom životu (Dunjaluku) učinio neku trajnu sadaku (materijalnu ostavštinu od opće koristi), ako se bavio znanošću pa ostavio kakav znanstveni izum ili pisano djelo koji će ljudima donositi korist i humanizirati njihov život i odnose, i ako ostavi hairli djecu koja će za njega Uzvišenom i Premilostivom Bogu upućivati dove (molitve).”  Na kraju je naglasio kako možemo posvjedočiti da je rahmetli Ajet ostavio dvojicu hairli sinova koje poznajemo kao ljude koji su korisni, kako našoj (Islamskoj) tako i široj društvenoj zajednici, a i praktični su muslimani koji “uče dove”.

Još jednom uputimo dovu Milostivom Bogu da našem bratu  Ajetu podari svoju milost i oprost i da ga uvede u Dženneti-Firdevs, a koka je bilo na njegovoj Dženazi pogledajte u foto-galeriji: