Ako John Brebar nije bio musliman kako je mogao posjetiti
?Mekku i Medinu za vrijeme  hadždža 

Nakon što je predsjednik SAD Barack Obama objavio da je kandidirao Johna Brennana za nasljednika Davida Petreusa direktora CIA-e, u arapskom tisku pojavila su se nagađanja da je ovaj 57 godišnjak postao muslimanom u Saudijskoj Arabiji u razdoblju između 1996. i 1999. godine kada je bio direktor obavještajne službe CIA pri američkom Veleposlanstvu u Saudijskoj Arabiji. To je potvrdio agent FBI, stručnjak za islamska pitanja u istom veleposlanstvu u Rijadu. On je to izjavio u emisiji TV kanala Skayb u emisiji Trinto radio shouw. Ista emisija je u prošlu subotu 09. siječnja stavljena na You Tube. Agent John Gwadalo je 2008. godine koji je napustio FBI tvrdi da je Brenar prešao na islam i tom prigodom je posjetio Mekku i Medinu za vrijeme hadža u pratnji Saudijaca koji su mu pomogli da prihvati islam. Spomenuti agent tvrdi da je Brennanov prelazak na islam bio tajna i njegova osobna stvar. U spomenutoj emisiji Skayba jasno se čuje izjava Brennana da je za vrijeme službe u Veleposlanstvu SAD u Rijadu posjetio Mekku i Medinu. Poznato je međutim da nitko od nemuslimana ne može ući u ova dva sveta muslimanska grada osim ako nije prihvatio islam.

 Dopisni Arabia Net iz New Yorka tvrdi da posjeduje video snimkuu koja potvrđuje da je novi šef CIA-e bio musliman  za vrijeme boravka u Saudijskoj Arabiji

Brennan je 2010. godine na sveučilištu u New Yorku održao predavanje studentima gdje su većina bili Arapi i muslimani i prvih pet minuta govorio je na arapskom jeziku da bi se zatim ispričao da njegov arapski nije kvalitetan i nastavio predavanje na engleskom jeziku. On je 1975. i 1976. godine studirao arapski jezik na američkom sveučilištu u Kairu. U svojim govorima nerijetko je citirao u prijevodu na engleski jezik kur’anski ajet br. 32 sure En-Nisa u kome Svevišnji poručuje da Onaj koji namjerno uništi jedan život kao da je uništio cijeli svijet. Zanimljivo je napomenuti da je Brennan magistrirao na sveučilištu Texas na temu ljudskih prava i sloboda u Egiptu. Također je zanimljivo da je u razgovoru sa sugovornicima uvijek za Jeruzalem govorio medinetul Kuds.

John Brenar je proveo na službi u Saudijskoj Arabiji tri godine kao direktor
za obavještajne poslove u Veleposlanstvu SAD

Dobri poznavatelji američko-saudijskih odnosa vjeruju da je novi direktor CIA-e privremeno prihvatio islam, toliko da posjeti Mekku i Medinu, jer kao nemusliman to nije mogao učiniti. Postavlja se pitanje jesu li takvi prelasci odobravani od saudijske vlade. Za povjerovati je da direktor CIA-e nije bio jedini koji je iskoristio takvu priliku. Očito je međutim da novi direktor CIA-a nije površno poznavao islam. Njegov boravak u arapskom svijetu počinje od davne 1975. godine. Ono što je sigurno da će u svom novom poslu Brennan s više saznanja nego njegovi prethodnici prilaziti islamskom svijetu.

U prošle 4 godine mandata predsjednika Obame Brennan je vršio dužnost visokog savjetnika za terorizam, a zauzimao je visoku poziciju u Centralnoj obavještajnoj službi CIA za vrijeme predsjednika Bucha. Katolik je po vjerskoj pripadnosti ali je izjavio da nije praktični vjernik.

Brennan u Kongresu odgovara na pitanja kongresnika

Brennan je u Kongresu puna tri sata odgovarao na pitanja kongresnika među kojima je bilo i pitanje da li će i dalje nastaviti upotrebljavati bespilotne letjelice u borbi protiv terorizma.

Zanimljivo je napomenuti da od subote do utornika Brennan se nije oglasio demantijem na ono što je objavljeno na Skaybu.

U nedjelju 10. veljače Arabia Net je objavila da su SAD instalirale u Saudijskoj Arabiji bazu bespilotnih letjelica koje će kontrolirati nebo i djelovati protiv američkih neprijatelja na području Bliskoga istoka. Poznato je da je saudijski kralj Fahd zatražio 1991. godine od SAD da njene vojne snage napuste njegovu zemlju. Da li je povratak američkih baza u ovu zemlju vezan za novog direktora CIA-e.

Š.O.

Ostavite odgovor