Dana 15.12.2015. godine u prostorijama Islamskog kulturnog centra Zagreb organizirana je Izložba slika umjetničke kaligrafije. Izložbu je organizirao Mešihat islamske zajednice u Hrvatskoj u suradnji s veleposlanstvom Arapske republike Egipat. Izložba je trajala ukupno četiri dana od 15.12.2015. do 18.12.2015. te su posjetioci mogli vidjeti različite oblike umjetničke arapske kaligrafije poznatih Egipatskih autora. Svaka slika u opisu je sačinjavala prijevod umjetničkog djela kao i sami naziv autora. Otvorenje izložbe započelo je u 18:30 sati te je na samom početku sve prisutne pozdravila Veleposlanica Egipta Njena Ekscelencija  gđa. Olfat Abdel Fattah Ahmed ujedno istaknuvši kako „Mi danas slavimo arapski jezik“. Veleposlanica se zahvalila Mešihatu Islamske zajednice na inicijativi kao i njihovoj otvorenosti i spremnosti za organizacijom ovakvog vida manifestacije.

Nakon obraćanja Veleposlanice prisutne je pozdravio i gospodin Khaled Yassin, glavni koordinator i organizator same izložbe, izrazivši dobrodošlicu svima prisutnima. Također gospodin Yassin izrazio je svoje zadovoljstvo samom izložbom kao i spremnost Islamske zajednice u Hrvatskoj za još većim brojem ovakvih i sličnih projekata.

Svi prisutni mogli su uživati u lijepoj izložbi te ugodnoj atmosferi uz prigodni domjenak  čak i sa samom autoricom nekih djela.