Ministar kulture Zlatko Hasanbegović, je prigodom dvodnevnog posjeta Splitu, 19.05.2016., na Gradskome groblju Lovrincu, položio vijenac na spomenik hrvatskim braniteljima i  podno spomen-obilježja Bošnjacima braniteljima poginulima u Domovinskom ratu na muslimanskoj parceli.

Tom prigodom je skupa s glavnim imamom Vahid ef. Hadžićem, predsjednikom Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Splita i Splitsko-dalmatinske županije, Kadrom Kulašinom i tajnikom te Udruge, Vejsilom Hodžićem proučio El-Fatihu pred duše svih umrlih. Tom činu prisustvovao je Splitsko – dalmatinski župan sa zamjenicima i predstavnicima braniteljskih udruga.

Ministar Hasanbegović je na kraju svog boravka u Splitu posjetio splitski mesdžid. Uz kavu i kolače sa imamom, muallimom i jednim brojem pozvanih predstavnika bošnjačkih asocijacija proveo je ugodno vrijeme u korisnom i ugodnom razgovoru. S zadovoljstvom je konstatirao da je na osnovu razgovora sa Splitsko – dalmatinskim županom g. Zlatkom Ževrnjom, gradonačelnikom g. Ivom Baldasarom i mnogim drugim, položaj muslimana i Bošnjaka u Splitu i SD Županiji na veoma dobrom nivou u skladu s općim prilikama u Republici Hrvatskoj.

Glavni imam je u ispraćajući ministra Hasanbegovića zahvalio na ovom izuzetnom posjetu i zaželio mu i nadalje mnogo uspjeha u radu i životu.