Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević prisustvovao je danas, u utorak, 16. svibnja 2017. u zagrebačkoj džamiji predavanju o islamskoj kulturi i običajima koje je bilo organizirano za pripadnike Oružanih snaga koji se pripremaju za odlazak u misiju potpore miru Resolute Support u Afganistan i  operaciju potpore miru KFOR na Kosovu.

Domaćin susreta i predavač bio je imam u zagrebačkoj džamiji Mirza ef. Mešić koji je nazočne upoznao s osnovama islamske religije, jezika, kulture i običaja u Afganistanu i na Kosovu.
Tom prigodom, ministar Krstičević istaknuo je važnost ovoga dijela priprema pripadnika Oružanih snaga RH za odlazak u mirovne misije. “Želio sam i osobno doći u džamiju i zahvaliti našim prijateljima i predavačima iz Islamske zajednice na njihovom trudu i zalaganju koji su pokazali tijekom svih godina suradnje”, istaknuo je ministar koji je ovom prilikom pripadnicima zaželio sretan i siguran boravak u misiji te povratak nakon izvršenih zadaća.

Domaćin susreta i predavač efendija Mešić zahvalio je ministru Krstičeviću na posjetu, istaknuvši kako je ministar i na taj način pokazao koliko cijeni i uvažava rad Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Predavanja su završila obilaskom islamskog centra, spomen-parka muslimanima poginulim u Domovinskom ratu te ulaskom u sakralni dio džamije.