U ponedjeljak 13.04.2015. god. u Novom Pazaru susreli su se predsjednik Mešihata IZ-e u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović i predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

U pratnji muftije Hasanovića bili su: tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić, direktor Centra za certificiranje halal kvalitete Aldin Dugonjić i član Mešihata Mirza Šabić.

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić je izrazio toplu dobrodošlicu musafirima kazavši da se njihovoj posjeti uvijek raduje zbog tradicionalno dobrih odnosa i čvrstih veza koje postoje između dva Mešihata. Muftija dr. Aziz ef. Hasanović se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da se ponosi dostignućima Mešihata IZ-e u Srbiji, posebno na polju razvoja odgojno-obrazovnog sustava koji može biti uzorom i drugima u regiji.

Muftije su se suglasile da postoji širok prostor za razvoj dalje saradnje i da će u budućnosti još više doći do izražaja plodovi iste.

Predsjednici Mešihata su na kraju dali zajedničku izjavu za Sandžak TV.

Inače, goste su u pratnji muftije Dudića dočekali: rektor Internacionalnog univerziteta dr. Suad Bećirović, dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver ef. Gicić, generalni tajnik Mešihata Samir Škrijelj, novopazasrki glavni imam Asmir ef. Crnovršanin i tajnik Mešihata Ferid Bulić.