Dana 31. 07. 2013. muftija dr. Aziz ef. Hasanović u prostorijama Mešihata Islamske zajednice primio je veleposlanika Indonezije akreditiranog u Republici Hrvatskoj. Tom prigodom veleposlanik je upoznao muftiju o aktivnostima koje provodi veleposlanstvo Indonezije u Hrvatskoj i planovima koji se trebaju realizirati u cilju jačanja suradnje između dvije zemlje na polju gospodarstva, znanosti i kulture. Svakako je naglasio da mu je suradnja s Mešihatom Islamske zajednice u Hrvatskoj od velike važnosti a dobri uspostavljeni odnosi velika pomoć. Nezaobilazna je i uloga Centra za certificiranje halal kvalitete u jačanju gospodarskih odnosa dviju zemalja te povezivanja tvrtki koje imaju halal certifikat sa tako velikim tržištem poput indonezijskog.

Muftija se zahvalio na dolasku i na svemu što čini Veleposlanstvo Indonezije u Hrvatskoj i on osobno kao veleposlanik najveće muslimanske zemlje u svijetu koja broji oko 222 000 000 (dvjesta dvadeset miliona muslimana) kako bi približio geografski tako dvije udaljene zemlje a bliske u mnogim projektima. Iskazana je otvorenost za još bolju suradnju u narednom periodu.

Nj. E. veleposlanik Indonezije Agusprenio je selame predsjednika Islamske zajednice Indonezije  i uputio  službeni poziv muftiji Hasanoviću da posjeti Indoneziju te da na taj način uspostavi što tješnju i direktnu suradnju sa vjerskim institucijama u Indoneziji.