Muftija dr. Hasanović se susreo s Kraljem Saudijske Arabije

Nakon sudjelovanja na Konferenciji u Mekki, muftija dr. Hasanović obavio je hadž te je boravak iskoristio da se suretne sa određenim zvaničnicima Kraljevine Saudijske Arabije. Tako se susreo sa emirom Mekke Halid bin Fejsal bin Abdul-Azizom Ali Saud u njegovoj rezidenciji na Mini. Muftija je imao prigodu čuti o svim detaljima vezanim za organizaciju hadža i nastojanjima koje poduzima Kraljevina Saudijska Arabija na poboljšanju organizacije. Muftija je pohvalio nastojanja koja se ulažu zahvalio se na tako iscrpnim informacijama.

Isti dan muftija se susreo sa ministrom hadža i umre dr. Muhamedom Salih bin Tahir Benten u njegovom uredu na Mini. Muftija se zahvalio na pozivu za ovogodišnju konferenciju kao i prilici da obavi hadž u pratnji supruge Hajrije. Ministar hadža i umre Nj. E. Mumed Salih Benten uzvratio je zahvale i istakao značaj hadža i konferencije koja se tim povodom odžava te je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te pozvao na nastavak iste.

U subotu 2.9. njegovo visočanstvo Kralj Selman bin Abdul-Aziz Ali Saud sa svojim zamjenikom emirom Muhamedom bin Selmanom Ali Saudom organizirao je prijem za određeni broj uzvanika u njegovoj palači na Mini. Među uzvanicima je bio i muftija dr. Hasanović. Nakon obraćanja ministra hadža dr. Muhameda Saliha Bentena, generalnog tajnika Rabite dr. Muhameda El – ‘Ise prisutnima se obratio prigodnim riječima kralj Selman bin Abdul-Aziz Ali Saud nakon čega je uslijedilo pozdravljanje i pojedinačno predstavljanje, a potom i zajednički ručak pripremljen povodom bajrama i hadža.