26.10.2013. u Beču, glavnom gradu Austrije, održana je manifestacija “SREBRENICE SESTRO” na kojoj je prikupljeno 64.000 eura za Bošnjački kulturni centar u Srebrenici.
Donatorskoj večeri su prisutvovali: glavni muftija IZ-e u Srbiji i predsjednik Skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa Muamer-ef. Zukorlić, predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije Hako Duljević, predsjednik Odbora za razvoj i ekonomiju SBK dr. Tarik Kurbegović, potpredsjednik Zajednice sandžačke dijaspore Šefadil Ličina kao i brojni gosti iz dijaspore.
Prije manifestacije održana je Izborna skupština BNF-a za Austriju na kojoj je izabran Glavni odbor i predsjednik BNF-a za Austriju Dževad Majdančić.
Nakon upečatljivog govora dr. Tarika Kurbegovića i prezentacije projekta BKC u Srebrenici Haka Duljevića skupu se obratio Muftija Zukorlić koji je ukazao na značaj vjerskog, kulturnog i nacionalnog osvješćivanja kazavši da su Bošnjaci sposoban narod koji u sebi ima ogromni potencijal.
U Srebrenici će u narednih nekoliko mjeseci biti izgrađen Bošnjački kulturni centar u tri spratna nivoa od najmodernijih materijala ukupne površine 444 m².
Nekoliko stotina Bošnjaka koji zive u Beču pokazali su da zaista imaju svijesti o Srebrenici i svom vatanu. Također, pokazali su da vjeruju i podržavaju svog neumornog lidera muftiju Muamer-ef. Zukorlića.
Beč2