Dana 31. siječnja 2015. god. u organizaciji Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, u Hotelu Panorama u Zagrebu, održana je svečana skupština u povodu međunarodnog Dana vjerske slobode. Ovogodišnja svečana sjednica održana je pod geslom „Poštujmo svoje svetinje i svetinje drugoga“.
Nakon hrvatske himne u izvedbi mješovitog zbora naše gimnazije pod ravnanjem profesorice Katarine Stojanović, nazočne je u ime Udruge pozdravio naš profesor mr. Mirza ef. Mešić, predsjednik Skupštine Udruge te gosp. Željko Mraz, predsjednik Udruge, koji je i najavio uručenje priznanja ovogodišnjim laureatima.
Na sjednici Glavnog odbora Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, održanoj 11. prosinca 2014. god., donesena je odluka da ovogodišnji laureati budu obrazovne institucije različitih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, koje se kroz svoje kurikulume i djelovanje zalažu za promicanje vjerske slobode i međureligijskog prihvaćanja. Pored Filozofskog fakulteta Družbe Isusove, Srpske pravoslavne opće gimnazije, srednje škole u Maruševcu te srednje škole u Čakovcu, priznanje je dobila i naša Islamska gimnazija. Obrazloženje za Filozofski fakultet Družbe Isusove dao je prof. dr. Ivan Markešić, a o djelovanju četiriju vjerskih srednjih škola prikazana je reportaža iz međureligijske emisije HRT-a Duhovni izazovi, urednika Augustina Bašića.
Svi su se laureati najsrdačnije zahvalili na priznanjima, a u ime naše škole riječi zahvale uputio je naš ravnatelj Mevludi ef. Arslani, koji je nazočni auditorij u kratkim crticama upoznao s poviješću nastanka i specifičnostima naše škole. Naglasio je da ovo priznanje obvezuje našu školu da još snažnije promiče vjerske slobode i međureligijsko prihvaćanje.
Svojom nazočnošću te pozdravnim govorima skup su uveličali i predstavnici vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, predstavnici stranih veleposlanstava te druge osobe iz javnoga života. Ispred Islamske zajednice u Hrvatskoj, skupu se obratio i naš uvaženi muftija dr. Aziz ef. Hasanović, koji je između ostalog naglasio važnost osnivanja ovakvih odgojno-obrazovnih institucija kako za vjerske zajednice tako i za društvo u cijelini.
Tijekom svečane sjednice Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj mješoviti zbor naše škole izveo je još dvije ilahije: U dergjahu mog srca i Kraj Kjabe.
Na kraju programa, a prije zajedničke fotografije članova Glavnog odbora i laureata, glavni tajnik Udruge gosp. Dragutin Matak zahvalio se svima na dolasku i riječima Llojda J. Averilla: „Ako ne mogu prihvatiti Boga kojeg moj susjed štuje, moram prihvatiti susjeda. Ako ne mogu prihvatiti njegovu vjeru, moram uvažavati njegovu vjernost“, zaključio skup.