U subotu, 24. 02. 2018. godine, organizirano je četvrto mektepsko natjecanje u učenju Časnog Kur’ana na nivou Medžlisa Islamske zajednice Zagreb. Na ovom natjecanju sudjelovalo je 16 natjecatelja koji su morali biti kvalificirani za kategoriju u kojoj se natječu.

Natjecanje se odvijalo u 4 kategorije:

 1. Sura Jasin i sure od Zilzal do Nas za starije uzraste iznad 24 godine
 2. Sura Jasin i sure od Zilzal do Nas za polaznike škole i mekteba
 3. Amme džuz
 4. 5 džuzeva ili 3 kruga

Svi natjecatelji su pokazali zadovoljavajući nivo znanja, a komisija u sastavu kurra hfz. Aziz ef. Alili, hfz. Fahrudin ef. Haseljića i hfz. Sabahete Mandžić su imali jako težak zadatak da proglase pobjednike, s obzirom da je bila pravo mala razlika u znanju i bodovanju naših natjecatelja.

Rezultati natjecanja:


  1. Kategorija
  Sanda Halilović
  Marwa Barsha
  Rasim Alispahić
  2. Kategorija
  Shahid Bittar
  Iman Opardija
  Hisham Al-Issa
  Hanan Al-Issa
  Faris Ljubijankić
  3. Kategorija
  Rania Demirović
  Amany Bittar
  Din Busovača
  Lukman Mešić
  Sumejja Redžić
  4. Kategorija
  Hatidža Murabat
  Jakub Kattae

  Na kraju natjecanja, hfz. Fahrudin ef. Haseljić se ukratko obratio svim prisutnima, ukazavši na važnost i značaj u učenju Kur’ana i hifza te učestalost u dolaženju kod muhafizza na putu ka zvanju Časne titule hafiza, nakon čega je uslijedila dova.

  Ovom prilikom, Škola Kur’ana i hifza se posebno želi zahvaliti Medžlisu Islamske zajednice Zagreb na donacijama i organizaciji koji su nam pomogli u sprovedbi ovog natjecanja. Također, koristimo priliku da čestitamo svim natjecateljima, njihovim roditeljima, muallimima i muhaffizima. Molimo Svevišnjeg Allaha dž.š. da našu djecu uputi, da postanu čuvari Njegove Knjige, te da im Kur’an bude vodilja kroz život. Amin.

  Hfz. Sabaheta Mandžić