Delegacija turske pokrajine Amasya predvođena muftijom Ismail ef. Ipekom je 10.4. i 11.4.2015. (petak i subota) boravila u službenom posjetu Medžlisu Islamske zajednica Pula. U posjet Medžlisu Islamske zajednice Pula zajedno s muftijom dr. Aziz ef. Hasanovićem boravili su i ravnatelj Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića prof. Mevludi  Arslani, tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić, te rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Hrvatskoj Aldin Dugonjić. U pratnji muftije amasijskog Ismail ef. Ipeka boravili su i članovi delegacije, zamjenik gradonačelnika Amasye, g. Osman Akbaš, veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Nj. E. Ahmet Tuta, poduzetnici, te članovi zbora Sehzadeler Tesavvuf iz Amasye.

U okviru programa delegacija je u petak u poslijepodnevnim satima stigla u Pulu, a u Domu hrvatskih branitelja u Puli u 19:00 sati je održan  koncert duhovne glazbe u kojem su sudjelovali i članovi zbora Sehzadeler Tesavvuf iz Amasye. Pored ugodnog govora muftije Isma

il ef. Ipeka, uvaženi gosti iz Turske su se u sklopu koncerta obratili toplim riječima i ukazali na značaj međusobnog povezivanja i poboljšavanja odnosa referirajući se na kur’anski ajet u kojemu se kaže da su vjernici braća.

U tom ozračju sutradan u jutarnjim satima, zajedno s pulskim domaćinima glavnim imamom pulskim Esadom ef. Jukanom, imamom pulskim Omerom ef. Omanovićem, te predsjednikom Izvršnog odbora MIZ-e Pula Abdulahom Nesimijem uputili u turistički obilazak unutrašnjosti pulskog amfiteatra i stare jezgre grada Pule, nakon čega su se svi uputili na podne namaz na kojem su musafiri iz Turske svojim prekrasnim glasovima počastili i uljepšali atmosferu u pulskom mesdžidu.

Poslijepodnevne sate delegacija je provela u obilasku brodom Nacionalnog parka Brijuni, nakon kojeg su pulski domaćini ispratili musafire delegacije iz Turske i Zagreba.

Molimo Svevišnjeg, dž.š., da goste nagradi obilatom nagradom za njihov dolazak i prisutstvo, te da im podari mnogo napretka u daljnjem radu, a ako Bog da, i još mnogo ovakvih lijepih trenutaka  u našem ljepotnom gradu Puli.

Omer Omanović