Dragi učenici,

Nadamo se da ste ljetni raspust ugodno proveli te se pripremili za novu školsku  godinu. Ponovno ste se našli u školskim klupama sa svojim prijateljima te započinjete novu školsku godinu u kojoj ćete, uz trud i predanost Vaših učitelja/profesora stjecati i proširiti svoje znanje s kojim ćete biti spremniji i kvalitetniji za budućnost koja je, ako Bog da, pred vama.

Pred vama je nova vjeronaučna godina u kojoj ćemo Vam, kroz školski i mektebski vjeronauk, prezentirati i usađivati temeljne vrijednosti naše vjere sa glavnom porukom da je najbolji onaj koji je najboljeg ponašanja,  uz naš trud, želju i predanost da sa vjerom budete spremniji kročiti u životne izazove i budućnost koja je, ako Bog da, pred vama.

Islam nas uči da je znanje izuzetna vrijednost koju časni Kur’an podiže na visoko mjesto time što su prve riječi Objave posvećene traganju za znanjem,  a poslanik Muhammed a.s. poručuje da je put znanja put prema Džennetu (raju) i da meleki (anđeli) prostiru svoja krila, pomoć onima koji tragaju za znanjem.

Dragi roditelji, u ovim teškim i zahtjevnim vremenima nezaposlenosti za jedne i prezauzetosti za druge, te svakodnevnih životnih izazova i mnogobrojnih iskušenja koja opterećuju ispravan razvoj mladih generacija, vjeronauk u školama i mektebu pomoći će vam u izgradnji i očuvanju moralnih vrijednosti, kao i zdravog i uravnoteženog razvoja vaše djece, a za dobrobit našeg društva.

Svako od nas želi da ima dijete koje će se razvijati u ličnost sa pozitivnim vrijednostima i pogledom na svijet i život.

Svako od nas želi da ima dijete koje će spoznati vrijednost svoga identiteta, vjere, kulture i tradicije, voleći svoje, a poštivajući druge.

Zato, dragi roditelji, upišite svoje dijete na vjeronauk u školi i u mektebu te ih podržite u tome s čime, zajedno s nama djelite, časnu i odgovornu misiju odgoja kako bismo ovaj svijet činili ljepšim i boljim mjestom.

Ovom prilikom, Muallimsko/Vjeroučiteljsko Vijeće Medžlisa Sisak svim našim dragim učenicima, roditeljima želi uspješnu školsku/vjeronaučnu godinu sa dovom/željom da istinski težimo znanju koje će biti popraćeno moralom i vjerom kao najboljim pratiocima kroz život.

Posebne čestitke upućujemo ovogodišnjim prvašićima i njihovim roditeljima sa željom da zavole školu i da joj se svaki dan raduju, a roditeljima mnogo strpljenja i umijeća u podršci svome djetetu.

NEKA NAM JE SVIMA SRETNA, BERIĆETNA I HAJIRLI NOVA ŠKOLSKA/VJERONAUČNA GODINA.

                                                                                                                                                                                              Muallimsko Vijeće Medžlisa

                                                                                                                                                                                              Glavni imam MIZ Sisak

                                                                                                                                                                                               Alem ef. Crnkić, prof.