U nedjelju je u Maljevcu u jednom od tri džemata Medžlisa Islamske zajednice Karlovac učenjem mevluda i zikra obilježena mubarek noć Lejletul-Miradž. Kao središnjem mevludu ovog medžlisa prisustvovali su džematlije iz sva tri džemata. Nakon mevluda glavni imam Admir ef. Muhić održao je predavanje o značaju miradža i priprema za nadolazeći mubarek ramazan uz poseban naglasak da je vjernik svakodnevno u miradžu kroz svoj namaz i dijalog sa Gospodarom. Mevlud su uz imame učile i majke što je u ovom džematu i tradicija, a posebno su učenici mekteba iz Šiljkovače svojim recitacijama uljepšali ovu mubarek noć.

Mevludu su prisustvovali h. Hamdija Bešić, predsjednik Medžlisa IZ Karlovac, Almir ef. Šabić, imam džemata Bogovolja, Amir Haušić i h. Ramo Hozanović, mutevelije iz Karlovca i Bogovolje.

Nakon dove nastavljeno je druženje džematlija sa gostima iz Cazina, savjetnikom načelnika Jusufom Bajrektarevićem i Samirom Japićem, voditeljem Ureda za dijasporu. Gospodin Bajrektarević je govorio o važnosti ovakvih druženja s ciljem jačanja naših međusobnih odnosa i s jedne i s druge strane granice i te aktivnosti se jačaju i oplemenjuju iz dana u dan. Jusuf Bajrektarević je u petak prisustvovao programu Dana općine Vojnić zajedno s glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa. A muallima Nejla je pripremila omladince džemata Maljevac koji su uzeli učešće u kulturno-umjetničkom programu u Domu kulture u Vojniću.

Nakon mevluda u Maljevcu razgovaralo se i o skorijem početku građevinskih radova na izgradnji munare u Bogovolji i izgradnji gasulhane na mezarju u Širokoj Rijeci za koje postoje Građivinske dozvole. Početak radova se uskoro očekuje. Izabran je i izvođač radova, a to je građivinska firma Amira Haušića, inače velikog vakifa u Medžlisu IZ Karlovac. Prema takvimu Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini Miradž je uzet kao Dan vakifa. U susret ramazanu od miradža do početka posta intenzivirat će se vjerske aktivnosti u tom smjeru u Medžlisu IZ Karlovac.