U ponedjeljak 18.11.2013.g. u Islamskom centru Rijeka, glavni imam Hajrudin ef. Mujkanović sa riječkim imamima, dopredsjednikom IOM Rijeka, članovima Muallimskog vijeća, članicama Vijeća žena MIZ Rijeka službeno primio Veleposlanicu Države Katar Nj. E. Moza Nasser Al-Thani u pratnji glavne tajnice Ministarstva vanjskih i europskih poslova NJ.E. Vesnu Cvjetković i Ivanu Alilović. Prvi je ovo posjet veleposlanice od nedavnog imenovanja na novu dužnost u Veelposlanstvu Države Katar u R Hrvatskoj. Glavni imam sa suradnicma je Veleposlanicu i goste u njenoj pratnji upoznao sa prostorijama Islamskog centra počevši od molitevnog prostora do prostorija društvenog sadržaja, napomenuvši važnost Kongresnog centra koji nosi ime bivšeg emira Katara: Hamad Bin Halifa Al Thani. To je samo mali znak zahvalnosti za sve ono što je učinio za izgrdanju Islamskog centra i što Država Katar i dalje čini.

Veleposlanica je pogledala i prostorije za vjersku pouku i stambeni dio Centra. Nakon detaljnog razgledavanja Centra i upoznavanja sa njegovim sadržajem Veleposlanica sa gostima svečano je primljena u divanhani gdje ju je glavni imam još jednom poželio dobrodošlicu Veleposlanici kao i glavnoj tajnici MVEP na posjeti Islamskom centru i ukazanoj časti. Hajrudin ef. Mujkanović je u ime cijele Islamske zajednice i svih članova izrazio svoju neizmjernu zahvalnost Emiru Katara na pomoći izgradnje Islamskog centra kojeg su muslimani toliko dugo čekali. Upoznao je veleposlanicu s aktivnostima Islamske zajednice u Rijeci a samim tim i Islamskog centra. Istaknuo je da su do sada ostvareni neki projekt vierujući da će ih u narednim godinama biti još više, čime Islamski centar ispunjava svoju zadaću. Muslimani Rijeka su zahvalni Državi Katar za izgradnju Islamskog centra u Rijeci sponzorstvom emira Države Katar Hammad bin Khalife Al-Thanija.

Glavni imam je napomenuo da su kroz Islamski centar od otvorenja prošle tisuće posjetitelja a među njima je veliki broj onih koji nisu muslimani što nams poesbno raduje jer Islamski centar nismo radili samo za muslimane nego za sve dobronamjerene ljude. Također se zahvalio i R Hrvatskoj koja čini sve da svima, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili drugu pripadnost omogući nesmetan rad u okviru svojih vjerskih i drugih uvjerenja a tomu dokaz je i današnji dolazak glavne tajnice MVEP gospođe Cvjetkovići u pratnji Velepolsnice Države Katar.

Nakon službenog obraćanja glavnog imama Velepslanica je izrazila svoju zahvalnost na gostoprimstvu kao i svoju oduševljenost Centrom koji doista plijeni svojom arhitekturom ali i funkcionalnošću. Velepslanica je također istaknula da će Država Katar i dalje biti na raspolaganju kako Islamskoj zajednici u Hrvatskoj tako i Islamskom centru u Rijeci.

Po završetku obraćanja NJ.E. Veleposlanice  glavni imam je pozvao predstavnicu Vijeća žena MIZ Rijeka, muallimu Almedinu Mujkanović da Veleposlanici uruči skromni poklon, ručni rad u znak zahvalnosti Državi Katar i Njenoj posjeti Islamskom centru. Veleposlanica se zahvalila na prijemu i toploj dobrodošlici kao i na poklonu. Izrazila je spremnost za suradnju i nadu da će se kroz istu razvijati postojeći dobri odnosi.

H.M.