Nj. E. gđa Julieta Valls Noyes posjetila je danas muftiju dr. Aziz ef. Hasanovića. U pratnji Nj. E. gđe Valls Noyes bio je savjetnik i zamjenik šefa misije g. Douglas David Jones i drugi tajnik i konzul g. Eric Cody Williams.
Muftija dr. Aziz ef. Hasanović zahvalio se na posjetu veleposlanici Nj. E. gđe Valls Noyes te je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetne suradnje s veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država koja traje još od uspostave diplomatskih odnosa. Pohvalio je realizaciju zajedničkih projekata i želju da se suradnja intenzivira.
Nj. E. veleposlanica gđa Julieta Valls Noyes zahvalila se muftiji na prijemu te je još jednom čestitala 100. obljetnicu priznanja islama u Republici Hrvatskoj kazavši da postojeći model uređenja odnosa između vjerske zajednice i države može biti primjer i drugima. Muftija i Nj. E. gđa Valls Noyes dotaknuli su se problema borbe protiv nasilnog ekstremizma te su se suglasili da se protiv ove pošasti današnjice valja boriti. Kao jedan od najznačajnijih vidova prevencije istaknuto je obrazovanje kroz institucije i sustav koji ima slobodu, ali i odgovornost za ono čemu se podučava kako bi se izbjegla pogrešna tumačenja vjere. Muftija je istaknuo i da obrazovne institucije unutar Islamske zajednice kao i fakulteti koji pružaju naobrazbu imamima i muallimama su najbolje mjesto za stjecanje vjerske naobrazbe i da su oni najbolja garancija i brana razvoju ideološki, a ne vjerski, motiviranim učenjima. Istaknuo je zalaganje Islamske zajednice, posebice u BiH, po pitanju borbe protiv svakog oblika ekstremizma te da se ulažu veliki napori kako bi se svugdje prevenirao nastanak bilo kakvih devijantnih učenja.
Muftija je pohvalio organiziranje programa koji za cilj imaju prevenciju netočnih učenja. Nj. E. Valls Noyes i muftija su se suglasili da će zajednički nastaviti raditi na razvoju programa i projekata s ciljem osiguranja stabilnosti i napretka.